Napi Zsoltáros Gondolatok SZERDA, 2020.03.18.

Tebenned bíztunk

Zsoltárok 90,1

“Uram Te voltál hajlékunk nemzedékről nemzedékre…”

Uram, a mi hajlékunk, a mi templomunk, az Te vagy, és a Te templomodban, mi hajlékot találtunk… Uram, Te voltál hajlékunk… Uram, most az életünk védelméért kitiltottak minket a mi közös hajlékunkból, a Te templomodból. Uram, nem gyűlhetünk össze, nem dicsérhetünk Téged, nem könyöröghetünk Hozzád a Te templomodban. Mint a választott nép, mely nem áldozhat neked Jeruzsálem oltárain, olyanok lettünk mi is. Uram, bár közel, de mégis távol vagyunk a Te hajlékodtól. Urunk, vágyunk a Te szárnyaid alatt oltalmat találni a MI hajlékainkban. Mert most ez maradt nekünk. A mi földi hajlékaink. Egy szoba, egy nappali, egy konyha… Uram, Te voltál hajlékunk… Uram, lassan bezárulnak a mi földi hajlékaink kapui. Félelmetes a bezártság gondolata.
Uram, Te nemzedékről nemzedékre hajlékunk voltál. A világ létrejöttétől, öröktől fogva. Hajléka voltál a bűnbe esett Ádámnak, hajléka voltál Ábrahámnak, Izsáknak, Jákobnak és az ő leszármazottaiknak. Uram, Te hajléka voltál a tanítványoknak, a mártíroknak, a szerzeteseknek, a papoknak, és igen, Uram Te voltál a hajléka a reformátoroknak. Uram, Te voltál hajléka egész Európának a súlyos évszázadok során: békében és háborúban, szegénységben és gazdagságban, zsarnokságban és demokráciában, egészségben és betegségben. Te voltál őseink hajléka! Tebenned bíztunk eleitől fogva…
De Uram, Te nem csak az előző generációknak voltál hajléka! Nem, mert a Te neved, Uram: VAGYOK! Aki így mutatkoztál be Mózesnek: Vagyok, aki vagyok és Leszek, aki Leszek. Te vagy az élet kenyere, az út, az igazság, Te vagy a feltámadás és Te vagy élet! Uram, a Te neved maga az élet! Te az élet Istene vagy! Mert Te az élő Isten vagy. Uram, Te a múlt, a jelen és a jövő Istene vagy! Aki nem változik. Akkor sem, ha a jelen pillanatról pillanatra változik. Akkor sem, ha a jövő kiszámíthatatlan. Uram, Te nem változol. Te ugyanaz vagy! A mi gondolataink, a mi érzéseink, a mi félelmeink hullámokként csapnak a fejünk fölé, de Te szilárd sziklaként állsz a viharban! Tedd láthatóvá tetteid a körülöttünk tomboló viharban, áraszd ránk kegyelmedet, legyen velünk jóindulatod, és örvendeztess meg bennünket hajlékod örömével napról napra, míg a Te templomodban dicsérhetünk Téged újra!

Ima: Urunk, Te leszel hajlékunk nemzedékről nemzedékre! Hisszük és valljuk. Ámen.

(K. E.)

3 thoughts on “Napi Zsoltáros Gondolatok SZERDA, 2020.03.18.

    1. Nagyon koszonjuk ezt az imadsagot, ami mindannyiunk szivebol is szol! Keressuk a lehetosegeket ebben a nagyon nehez helyzetben: a bezartsagban sokkal nagyobb a csend, mint “kint a vilagban”. Jo lenne kihasznalni ezeket a ritka, ertekes alkalmakat, hogy csendben az Urra figyeljunk! Aldott, szep napot mindenkinek!

  1. Köszönjük ezeket a bátorító gondolatokat ebben a bezártság félelmeiben lévő időszakban. Adja Isten, hogy a bezártság még inkább Isten és egymás felé fordítsa a tekintetünket.

Vélemény, hozzászólás?