Közlemény – Szajol 2021.

Kedves Testvérek!

A 2021-re tervezett gyülekezeti nyári tábor előkészítése jó előre megtörtént. Az időpontot – ahogy arról korábban hírt adtunk – augusztusra lefoglaltuk.

Azonban a járványhelyzet alakulása óvatossá tett minket, és próbáltunk egy későbbi előleg fizetéssel és nagyobb biztonsággal megszövegezett szerződést kialkudni. Ez valamennyire sikerült is.

A Presbitérium előző gyűlésén ezt a szerződést megvizsgálta, és arra jutott, hogy olyan komoly pénzügyi kockázatot jelent még így is ez (májusig egy nagyon komoly összeget kellett volna már befizetni, illetve előtte márciusban is több százezer forintot), hogy felelősen nem vállalhatjuk fel. Hiszen nem látunk előre, se most, se márciusban, és az is lehet, hogy még májusban sem: nem tudjuk a járványhelyzet miként alakul, nyáron mire lesz lehetőség hivatalosan, mire lesz lehetőség felelősen, illetve a gyülekezet tagjai hogyan fognak éppen akkor gondolkozni, hozzáállni, ki mer majd előleget befizetni vagy éppen eljönni. Amennyiben nem vagyunk 100-130-an, eleve komoly többletköltséget jelentene. A tábor lemondása is nagyon komoly pénz összeggel járna. 

Nagyon nehéz volt bölcs és felelős döntést hozni a Presbitériumnak – hiszen egyik oldalon ott van a közösség pénzügyeiért való nagy felelősség, másik oldalon pedig az a tapasztalat, hogy milyen sokat jelent egy-egy ilyen tábor közösségünk életében.

Mindezeket mérlegelve, a Presbitérium egyöntetű döntése folytán, elálltunk a szerződés megkötésétől, és fájó szívvel lemondtuk a 2021-es szajoli időpontot.

Kérjük a gyülekezeti tagok megértését, nehéz szívvel meghozott döntésünk elfogadását!

Ha a nyár előreláthatóan másképp alakulna, gondolkodunk majd alternatív megoldásokról, melyekkel, ha pótolni nem is lehet, valahogy mégis megtölthetjük azt az űrt, amit a szajoli hétről való lemondás jelent. Ezenfelül abban reménykedünk, mind mi, mind a szajoli üdülőhely üzemeltetői, hogy 2022-ben, ha Urunk megengedi, újra mehetünk nyári gyülekezeti hétre Szajolba.

a Presbiterium nevében,

Sóskuti Zoltán lp.

Vélemény, hozzászólás?