Napi Zsoltáros Gondolatok, HÉTFŐ, 2020.05.25.

HIT-VALLÁSUNK ereje

Zsolt 33,8-22

“8 Féljen az Úrtól az egész föld, rettegjen tőle a világ minden lakója, 9 mert amit ő mondott, meglett, és amit parancsolt, előállott. 10 Semmivé teszi az Úr a nemzetek tervét, meghiúsítja a népek szándékait. 11 De az Úr terve örökké megmarad, szívének szándéka nemzedékről nemzedékre. 12 Boldog az a nemzet, amelynek Istene az Úr, az a nép, amelyet örökségül választott. 13 Letekint a mennyből az Úr, és lát minden embert. 14 Lakóhelyéből rátekint a föld minden lakójára. 15 Ő formálta mindnyájuk szívét, ismeri minden tettüket. 16 Nem a nagy sereg segíti győzelemre a királyt, nem a nagy erő menti meg a hőst. 17 Csalódik, aki lovaktól vár segítséget, mert nagy erejük nem ment meg. 18 De az Úr szeme ügyel az istenfélőkre, akik szeretetében bíznak. 19 Megmenti őket a haláltól, éhínség idején is megtartja életüket. 20 Lelkünk az Urat várja, ő a mi segítségünk és pajzsunk. 21 Benne van szívünk öröme, mert szent nevében bízunk. 22 Maradjon velünk, Uram, szereteted, mert mi is benned reménykedünk!”

Minden és mindenki Isten kezében van. Istenünk mindenható. 

Mindenkit Isten formált, mindenkit ismer.

Hiába minden erő – Isten mindennél nagyobb.

Boldog, aki ismeri Istent, boldog, aki az Ő népéhez tartozik.

Az Úr az övéire figyel – különösképpen vigyázza életüket.

5 tételmondat e zsoltár alapján. Hisszük, valljuk ezeket? Érintik itt és most érzéseinket, gondolkozásunkat, tervezésünket? Adnak reményt, békességet, megnyugvást? Adnak – ha imádkozva, újra meg újra Isten elé állva megerősödünk ezekben; ha megvalljuk, és magunknak is mondogatjuk hitvallásként. 

Talán mindnyájan elfáradtunk már ebben a válságtól feldúlt, átrendezett életünkben… Nincs más, csak az ima, vissza Isten színe elé, vissza a hitvallásunkhoz: ebben erő van, ami elég minden napra.

(S.Z.)

Fénykép: sóskuti zoltán 

Vélemény, hozzászólás?