Napi Zsoltáros Gondolatok, CSÜTÖRTÖK, 2020.06.18.

Március 16 óta írjuk a Napi Zsoltáros Gondolatokat – a bezárt templom és a válság okozta lelki hiányt töltögetve, lelkileg reflektálva, bátorítva, segítve gyülekezetünk tagjait. Vasárnap megnyílik templomunk, talán lassan (és majd végre teljesen) lezárul egy korszak – ezzel a Napi Zsoltáros Gondolatok-rovatunk is. Az utolsó alkalommal írom most e sorokat (hiszen a hétfő és a csütörtök volt az én feladatom). Mivel is zárjam? – gondolkoztam. Mi mással, mint a kedvenc zsoltáros sorommal – mely életem vezérigéje olyan régóta. Hadd idézzem most “Károli-ízzel”, kissé szabadon: “Minden forrásaim Tebenned vannak, Uram.” 

Igen, Istentől kapunk és kaptunk minden jót – Ő ad erőt, tehetséget, jó ötleteket, bizodalmat, békességet, reményt, igazi szeretetet, ihletést, örömöt, társakat, barátságot, szerelmet, családot, alkotást…, Életet! Ha kiürül a poharunk, kancsónk, szívünk, akkor Hozzá futunk, Őhozzá szaladunk meríteni. Ahogy a templomunkban kiírtuk: “Uram, kihez mehetnénk máshoz…?” Igen, örök élet beszéde, élő víz csak Tőle ered! Erre jó mindig visszaemlékezni, mert annyi mindenfelé és annyi mindenkihez futunk, amikor baj van, amikor kiürülünk, amikor nincs honnan – pedig VAN. A forrás tiszta vize, ami árad és árad, mindig csobog, ez a forrás sosem szárad ki. Eszembe jut sok erdei kirándulás – ahogy egy-egy forráshoz értünk, micsoda öröm, csoda, megnyugvás volt mindig, olyan üdítő, mint semmi más…! Ezen a ponton pedig mindnyájunknak eszébe juthat: “Mint szarvas hűs vízforrásra…” De jó Hozzád újra és újra lélekben megérkezni, Istenem!

Ennek a kedves zsoltársoromnak a bevezetőjére mindig igyekszem felhívni a figyelmet – most is ezt teszem: “és táncolva éneklik”, az új fordításban pedig: “Körtáncban éneklik: Minden forrásom belőled fakad.” A körtánc közösségi élmény, ahol együtt mozdulunk, látjuk egymás arcát, ahol kört alkotva egyek vagyunk. Igen, ha sokfélék is vagyunk, ebben a “lelki körtáncban” találkozik a kezünk, a tekintetünk, mert mindnyájan, akik Krisztusban vagyunk: hisszük, valljuk, tapasztaljuk, megéljük, hogy Isten a mi forrásunk, egyedül Ő és senki más! De jó lenne, ha újra ebben összeérne a kezünk…!

IMÁDSÁGKÉNT erről a zsoltársorról hitvallásként megírt dalomat ajánlom a testvéreknek:

Minden forrásaim (2019)

Megköszönöm a társaknak és hálát adok Istennek, hogy ezekben a nehéz, zavaros, különös hetekben, adott nekünk minden napra a zsoltáros gondolatokat! Soli Deo Gloria!

(S.Z.)

Fénykép: jani lívia / sóskuti zoltán

 

Vélemény, hozzászólás?