Napi Zsoltáros Gondolatok, PÉNTEK, 2020.06.12.

Ébredj!

Zsolt 57

1 A karmesternek: A „Ne veszíts el” kezdetű ének dallamára. Dávid bizonyságtétele abból az időből, amikor Saul elől a barlangba menekült. 2 Könyörülj, Istenem, könyörülj rajtam, mert nálad keres oltalmat a lelkem! Szárnyaid árnyékában keresek oltalmat, míg elvonul a veszedelem. 3 A felséges Istenhez kiáltok, Istenhez, aki mellém áll. 4 Segítséget küld nekem a mennyből, csúffá teszi üldözőimet. (Szela.) Isten elküldi szeretetét és hűségét. 5 Oroszlánok között fekszem, amelyek felfalják az embereket. Foguk lándzsa és nyíl, nyelvük éles kard. 6 Magasztaljanak téged a mennyben, Istenem, dicsőítsenek az egész földön! 7 Hálót vetettek lábaim elé, megalázták lelkemet. Vermet ástak nekem, de maguk estek bele. (Szela.) 8 Kész a szívem, Istenem, kész a szívem arra, hogy énekeljek és zengedezzek! 9 Ébredj, lelkem, ébredj, lant és hárfa, hadd ébresszem a hajnalt! 10 Magasztallak, Uram, a népek közt, zsoltárt zengek rólad a nemzetek közt, 11 mert szereteted az égig ér, hűséged a magas fellegekig. 12 Magasztaljanak téged a mennyben, Istenem, dicsőítsenek az egész földön!

 

Ébredj! Olyan jó lenne hallani most ezeket a szavakat, azt jelentené, hogy itthon van, hogy épen-egyben megérkezett, hogy nem volt semmi baj az úton, hogy mindketten jól vannak.

Ébredj! Borzalmas ez a szó! Azt jelenti, később van, mint szeretném, azt jelenti, megint kinyomtam az ébresztőt, hogy megint rohanással indul majd a nap, azt jelenti, hogy minden is felborult, pedig még el sem kezdődött igazán.

Ébredj! Nem ér takarót fejre húzni, úgyis ki tudlak szedni belőle, indulnod kell, el fogsz késni, majd még megköszönöd. Igen, igen, tudom, ne morogj, mosd az arcod, akkor majd elhiszem, hogy felkeltél.

Ébredj! Ez az a nap! Ma végre ünnepelhetünk, ma valami véget ér és kezdődik más. Ma egy kicsit miénk a világ!

Ébredj! Ugye ez csak egy rossz álom? Ugye mindjárt felébredek és vége lesz? Ugye a valóságban minden rendben van?

Ébredj! „Ébredj fel, aki alszol, támadj fel a halálból, és felragyog neked a Krisztus.”

Ébredj! Ébredj lelkem! Ébredj és vedd észre, több van a világon, mint amit kézzel érinteni tudsz! Ébredj lelkem! Vedd észre a jót is, a szépet is, az igazat is! Ébredj lelkem, keresd Istent, aki még mindig szeretetét és hűségét küldi, aki megtartja az életed, aki megtartotta eddig is!

Ébredj lelkem – jöjj, Szentlélek adj valódi ébredést nekem! Hadd lássak tisztábban, reménnyel, bizalommal, hadd tervezzek VELED, űzd ki a félelmet a szívemből, mert a teljes szeretet ezt teszi!

Ébredj! Ébredj lant és hárfa, gitár és orgona, szóljon hangosan az ének, hadd dicsérnek Téged! Hadd tudja meg mindenki, hogy ÉL AZ ÚR!

 

Imádság: Szentlélek, jöjj, ébreszd lelkem! Ébredj lelkem, ragyogj fel Krisztus! Ámen

(J.L.)

Kép: Jani Lívia

Vélemény, hozzászólás?