Napi Zsoltáros Gondolatok, SZOMBAT, 2020.04.18.

Tanítóköltemény

ZSOLT78

Ászáf tanítókölteménye. Figyelj, népem, tanításomra, fordítsátok felém fületeket, amikor beszélek!  2 Mert példázatra nyitom számat, ősrégi titkokat akarok hirdetni. 3 Amiket hallottunk és tudunk, mert őseink elbeszélték nekünk,  4 nem titkoljuk el fiaink elől, elbeszéljük a jövő nemzedéknek: az Úr dicső tetteit és erejét, csodáit, amelyeket véghezvitt. 5 Intelmeket írt Jákób elé, tanítást adott Izráelnek, és megparancsolta őseinknek, hogy adják azokat tovább utódaiknak. 6 Tudja meg ezt a jövő nemzedék, a születendő fiak, és ha felnőnek, beszéljék el fiaiknak, 7 hogy Istenbe vessék bizalmukat, ne felejtsék el Isten nagy tetteit, és tartsák meg parancsolatait.

 

Tanítóköltemény. Ászáfé. Izraelé. Az egész emberi nemzeté. Tanítóköltemény, amit először csak Izrael fiai hallották, majd az egész emberi nemzet. Tanítóköltemény, mely hosszasan vallja meg: mi hűtlenek voltunk, de Ő hű maradt! Mert magát, az Ő szeretetét meg nem tagadhatja. Tanítóköltemény: mi hűtlenek voltunk, ti ne legyetek azok! Ne tévelyedjetek el, ne kövessetek más isteneket, ne perlekedjetek az Úrral! Kövessétek Őt! Hallgassatok szavára! Engedjétek, hogy titeket is Dávidokként pásztoroljon. Engedjétek, hogy kiválasszon, elhívjon, oltalmazzon, tápláljon! Ne legyetek olyanok, mint őseitek. Maradjatok a keskeny útján!

Tanítóköltemény. A mi őseinké. A gyülekezet őseié. Az egész keresztyénségé. Az előttünk és mellettünk járó generációké. Példatörténet. Bizonyságtétel. Megerősítés. A nehézségben, a gyászban, a bizonytalanságban is: Gyertek utánunk! Menjünk együtt az úton! Keressük együtt az örök élet forrását, dicsérjük együtt az Urat! És ha mi már nem léphetünk veletek, merítsetek erőt a mi példánkból, emlékezzetek, hogy a mi Istenünk a ti Istenetek is, hogy a mi megváltásunk a Ti megváltásotok is, és haladjatok tovább a keskeny úton! 

Tanítóköltemény. Minden élet egy tanítóköltemény. Az övé is, a tiéd is, az enyém is, a miénk is. Mi vagyunk a jövő nemzedék. Utánunk jön a jövő nemzedék.

 

Imádság: Taníts, Urunk, hogy a Te utadra taníthassunk másokat! Ámen.

(K.E.)

Kép: Török László Balázs

Vélemény, hozzászólás?