Videó montázs és beszámoló – Kárpátalja Nap

https://youtu.be/S0hHwjV5VjU?si

Közösségünkbe sok olyan testvér érkezett – korábban vagy éppen a háború következtében -, akik kárpátaljai gyökerekkel rendelkeznek. Ahogyan sok évvel ezelőtt az erdélyi testvéreinkkel kapcsolatban kifejeztük és megértjük az összetartozást egy “Erdély-napon”, most hasonlóképpen tettük ezt idén áprilisban.

Nagyszerű volt együtt lenni! Megismerhettük a közénk érkezett családokat (több bemutatkozás szinte bizonyságtétel volt), hallhattunk Kárpátalja történetéről és az ott élő emberek sorsáról, verseket hallgattunk felolvasva vagy megzenésítve, vagy éppen olyan énekeket énekeltünk, amiket Odaát úgy szeretnek az ott élők. E délutáni programot megelőzve  Istentiszteletünk volt, majd közösen ebédeltünk, beszélgettünk és ismerkedtünk egymással. 

Erről készült a fenti videós montázs, köszönet érte Bálint István pótpresbiter testvérünknek!

Köszönjük Bálint Andinak, Király Zsuzsinak és sok kedves segítőiknek a jó ebédet, a finom falatokat!

Köszönjük Elbe Istvánnak a történelmi ismertetését és családjának színvonalas közreműködését: Füzesi Magda költőnőnek verseit, Elbéné Mester Magdolnának és Elbe Orsinak a megzenésített versek előadását, Kelemenné Elbe Hajnalka szavalatát! Köszönjük az ehhez biztosított technikai hátteret! 

Köszönjük Oláh Attila presbiterünknek és Gyimesi Bence kántorunknak a gyülekezeti énekléses rész vezetését! 

Hála legyen a sok imádságért, testvéri szóért, igazi találkozásokért! 

 

Hálás örömmel:

Sóskuti Zoltán lelkipásztor

 

Vélemény, hozzászólás?