Urnaterem


Az Urnaterem látogatásának rendje 2021. augusztustól
VASÁRNAP 800-1200
kedd 1500-1800 (aug. 17-től)
szerda 15.00-18.00 között lehet látogatni a temetőt.

 

Urnatermi ügyintézés:
kedd 15.00-18.00 (aug. 17-től) és szerda 15.00-18.00
 ó között

Részletes tájékoztatók az Urnatemető fül alatt.

 

Tisztelt Hozzátartozók !

Kérjük szabályaink betartását (Lásd Altemplomi Urnatemetőnk Rendje).
A sírok díszítése: tisztelettel kérjük, hogy vegyék figyelembe a fedlap méretét és csak kisebb virágot vagy urnakoszorút (gyertyagyűrűt) helyezzenek oda, lecserélve a már hervadt és díszét vesztett korábbiakat.

Kérjük, hogy urnakoszorút NE tegyenek a csavarra (oldalt), mert akadályozza a temetést a szomszédos sírokba. Kisméretű urnakoszorú elhelyezéséhez koszorúkampó rendelhető az ügyeleti időben ügyintézőnknél

Más családok kegyeleti érzéseit sértik azzal, ha a szomszédos sírokra is átnyúlnak az Önök által hozott díszítések. Kérjük, hogy a szalagokat vigyék el a fedlapokról, azokat nem tudjuk a továbbiakban megőrizni (beteltek a szalagtartók).

Kegyeleti szempontból kérjük, hogy a szomszédos sírokra NE tegyenek semmiféle díszítést.

Sajnos, sok az elhanyagolt sír. Kérjük a sírok rendszeres gondozását, ez a T. Hozzátartozók feladata. Egyházközségünk, mint az urnatemető fenntartója üzemelteti a temetőt, de a sírokhoz nem nyúlhatunk, csak a temetések alkalmával.

Kérjük, ne hozzanak már több művirágot, sajnos, nem tudjuk elhelyezni. Kérjük a kegytárgyak mellőzését, és az itt felejtett kegytárgyakat szíveskedjenek elvinni.

Kérjük, hogy a temetésre és látogatás alkalmával csak egy-egy szál élő virágot hozzanak az egyházközség által biztosított közös vázákba.

Környezetvédelmi szempontból kérjük, szíveskedjenek a kihelyezett “lombzsákba” gyűjteni a hervadt virágokat tekintve, hogy a kertgondozó gyülekezeti tagjaink komposztálják a kerti zöldhulladékot. Kérjük, hogy lombzsákba csak zöld hulladék kerüljön, egyéb szemét elhelyezésére használják a szemetest.

Őrizzük meg együtt temetőnk kulturált, rendezett állapotát !

Szíves megértésüket, együttműködésüket kérve

Tisztelettel: Szabó Zsuzsa ü.i.