Soltész Sándor: A változás mellett dönteni

Jaj annak, aki nem hallgat az őrállókra, akik gonoszsága miatt megintik a népet! Jaj annak, aki csak hallgatja a figyelmeztetést, mint egy szép muzsikát, aki csak gyönyörködik az Úr szavában, de nem cselekszi azt! Az Úr megtérésre hív, nem csupán odafigyelésre! Nem pusztán érdeklődésre, hanem buzgó bűnbánatra, hogy megtérjen gonosz útjáról a bűnös és igazságban járjon, hogy élhessen, mert ha nem hallgat az Úrra, bizony a halálban marad örökre!

Ne félj hát a változástól, az életed megváltozásától, mert ha nem változol, meghalsz!

Merj a változás mellett dönteni, merj felállni az eddigi kényelmes életedből, hogy az Úrért és az életedért elszenvedd, ami rád vár, hogy megmenthesd magad a veszedelemtől, mely születésedtől les rád! Ha pedig egy merő szenvedés és nyomorúság az életed, tudd, hogy Isten békességét akarja neked adni, hogy gyönyörködhess életed minden napján, ezért szakíts mindazzal, ami nyomorúságba döntött és figyelj az Úrra szűntelen, hogy életed legyen azon a napon!

Én, az Úr mondom mindezt: miért dobnád el magadtól mindazt, amit neked tartogatok? Én szólok és te hallgass szavamra, mert az örök élet forrása az! Nincs több út, amely hozzám vezet, csak az engedelmesség útja, ez az, amin járnod kell!

Talán rosszat akarok neked? Talán hallottál valamit, amit valakitől elvettem? Mit kezdjek azzal, amid van? Nekem nincs szükségem semmire, hisz nem adtam volna neked, ha kellene. Nem tudsz mit adni nekem, csak önmagad, és én nem is vágyok másra, mint rád! Ha te bennem élsz, én is benned, és ennél több és jobb nem történhet az életedben!

Vágyd a társaságom, figyeld a szavam és hallgass rá! Indulj, ha küldelek és állj meg, ha azt kérem, hogy végül odajuss, ahová én szánlak! Tagadd meg a benned lakozó sötétséget, vesd el a gonoszságot, amelynek rabja vagy és cselekedd a jót, hogy tetteid ne kérjék rajtad számon!

Szánom nyomorúságodat, gyötrő szenvedésedet. Nyisd ki a szívedet előttem, hogy a világosságom minden sarkából kiűzhesse a sötétséget és egyszeriben meglátod a teremtés csodáit és a Lélek működésének nyomait! Kösd az életed hozzám és együtt minden terhedet elbírjuk és gyönyörűségtől csillogó szemmel fogod látni az életed! Könnyű lesz a lépted, nem húz le a nehézség, mint régen. Úgy érzed, szinte szárnyra tudnál kelni, mint a sasok, hogy fürödhess a gyönyörűségben, amit számodra készítettem. Ne félj hát felrúgni mindazt, ami lehúz!

Soltész Sándor

2021.10.12

 

kép: S. Z.

 

Vélemény, hozzászólás?